לפעמים, כאשר אתם חווים את החולשה הרגשית ביותר, התשוקה לאוכל מתחזקת. בין אם במודע ובין אם לא במודע, אתם עלולים להגיע למצב בו האוכל משמש לכם לנחמה כאשר אתם פוחדים, משועממים או מתמודדים עם בעיה מאתגרת. אתם יכולים לערער את ניסיונות הירידה במשקל שלכם עם אכילה רגשית. זה גורם לעתים קרובות לאכילת יתר, במיוחד בהתייחס לארוחות עתירות קלוריות, ממותקות ושומניות. למרבה המזל, ישנן פעולות שאתם יכולים לעשות כדי להחזיר את השליטה על דפוסי האכילה שלכם ולהתאים טיפול באכילה רגשית.
מעגל הרגשות, האוכל והירידה במשקל
אכילה כמנגנון התמודדות עם רגשות שליליים, כגון מתח, כעס, פחד, שעמום, דיכאון ובדידות, ידועה כאכילה רגשית. אירועי חיים משמעותיים או, לעתים קרובות יותר, כשלונות של חיי היומיום עלולים לגרום לרגשות שליליים שגורמים לאכילה רגשית. מקרים אלו יכולים להיות מורכבים מ:
- מחלוקות ביחסים בין אישיים
- לחצים במקום העבודה או מקומות אחרים.
- עייפות עומס פיננסי.
- בעיות בריאותיות.
כאשר מתמודדים עם רגשות עזים, יש אנשים שבוחרים להפחית באכילה שלהם, אבל אם אתם חווים אי נוחות רגשית, אתם עלולים להתחיל לאכול באימפולסיביות, לזלול כל מה שאתם רואים מבלי ליהנות ממנו. ללא קשר לרגשות המניעים אכילת יתר, התוצאה היא לעתים קרובות זהה. ההשפעה היא חולפת, התחושות צצות מחדש, וסביר להניח שבסופו של דבר המקרה יחזור על עצמו שוב ללא טיפול באכילה רגשית מהיסוד.
איך אתם יכולים להתאים טיפול באכילה רגשית?
אתם יכולים להתאים טיפול לאכילה רגשית כדי לנהל את התשוקות כאשר רגשות שליליים מתעוררים. נסו לנהל יומן אוכל. שימו לב לכל מה שאתם אוכלים, כולל מה אתם אוכלים, מתי אתם אוכלים, איך אתם מרגישים וכמה אתם רעבים. ייתכן שתראו דפוסים לאורך זמן המעידים על הקשר בין תזונה ומצב רוח. נסו שיטות הפחתת מתח כמו יוגה, מדיטציה או מיינדפולנס, אם מתח הוא הגורם לאכילה הרגשית שלכם. והכי חשוב, השיגו סיוע. בהיעדר מערכת תמיכה חזקה, סביר יותר שאכילה רגשית תהפוך להרגל. צרו קשר עם בית מאזן אלמה, תאמו פגישת ייעוץ והערכה, והתחילו את הדרך שלכם להתחלה חדשה ובראה יותר.