'אלמה בית מאזן' ממוקם בצפון ת"א בבית בעל עיצוב מודרני, מעוצב ומרוהט מתוך מחשבה למנוע בידול ולאפשר לנשים טיפול עוטף בתוך הקהילה, ללא אווירה מוסדית של בית חולים, על מנת לסייע להן לחזור במהרה לשגרת חיים רגילה בתפקוד גבוה.
בליוויה המקצועי של פרופ' יעל לצר – ראש בית הספר לעבודה סוציאלית, בפקולטה למדעי הרווחה והבריאות באוניברסיטת חיפה ומנהלת מחקר במרכז להפרעות אכילה בחטיבה הפסיכיאטרית, הקריה הרפואית רמב"ם.'אלמה בית מאזן' הוקם בעקבות ההבנה כי ישנן נשים רבות הסובלות מהפרעות אכילה ופוסט טראומה ובמקרים רבים אינן מקבלות מענה ייעודי לטיפול בהפרעת אכילה הן בפן ההתנהגותי יותר (מעקב של תזונאית, תפריט מותאם אישית, השגחה ותמיכה בארוחות) והן בפן אשר שם דגש יותר על המקור – הטראומה.
מחקרים רבים מעידים על כך כי ישנו קשר הדוק בין התעללות מינית בילדות ופוסט טראומה מורכבת לבין הפרעות אכילה. כלומר, כ- 80% מהנשים שסובלות מהפרעות אכילה עברו טראומה בילדות, לרוב טראומה מינית. הפרעות אכילה הן לרוב הדרך של הנפש לבטא את המצוקה באמצעות הגוף. כלומר, הפרעת אכילה היא סימפטום של הטראומה, אם זה דרך הרצון להעלים את הנשיות דרך רזון קיצוני או השמנה קיצונית, רצון להקיא את תחושת הגועל כתוצאה מהטראומה המינית, רצון להשיג אשליה של שליטה דרך השליטה באכילה כאשר ישנה תחושה שכל החיים יוצאים משליטה ועוד.
בארץ ישנן מסגרות טיפול אשר נותנות מענה לטיפול בהפרעת אכילה (מרפאות, מחלקות ייעודיות ועוד) ובנפרד מסגרות אשר נותנות מענה לנשים עם טראומה מורכבת. ישנן מעט מאד מסגרות ייעודיות אשר שמות דגש הן על הטראומה והן על הפרעת האכילה ולכן רשימות ההמתנה לטיפול ייעודי ארוכות מהרגיל.
'אלמה בית מאזן' הוקם במטרה להעניק מסגרת טיפולית אינטנסיבית המהווה חלופה אשפוזית עם צוות רב מקצועי מוביל בתחום וזמין 24/7 . מדובר במקום שהוא בית לכל דבר ועניין. האווירה היא עוטפת ומשפחתית ומהווה מקום בטוח עבור הנשים. מטרתנו היא למנוע אשפוזים בבתי חולים ולהפחית את תחושת הסטיגמה והבידול מהחברה. אנו משתדלים לתת מענה מידי ככל האפשר, ללא רשימות המתנה ארוכות על מנת למנוע החמרה במצב.
הבית שלנו, 'אלמה בית מאזן', ממקום בצפון ת"א בשכונת צהלה, ומהווה חלופה אשפוזית הנותנת מענה 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע ברישיון משרד הבריאות, לנשים בלבד, המתמודדות עם הפרעות אכילה ופוסט טראומה.
בית מאזן, המהווה חלופת אשפוז בישראל, מספק מענה רפואי חלופי לכלל האוכלוסייה, ומאפשר קבלת טיפול מיידי ללא המתנה ארוכה. הטיפול בפרט, בהפרעות אכילה, מוגבל היום למספר מאוד מצומצם של אנשים ונשים בבתי החולים השונים וכתוצאה מכך, לצערנו, נשים רבות ממתינות למענה רפואי נפשי זמן רב והסימפטומים בזמן זה עלולים להחמיר.
חלופה אשפוזית נותנת מענה מהיר וייעודי לצרכים של אותן נשים, לאופי הטיפול שהן צריכות לקבל ולצד זה שומרת על קשר וחיבור עם בני המשפחה או היקרים למטופלות הזקוקים לסיוע. ברוב המקרים המשפחה או היקרים והקרובים למטופלות גם מתמודדים עם קשיים רבים בהתמודדות ולכן אנו שמים דגש רב על הדרכתם, הקניית כלים להתמודדות וניהול ההפרעה ובעיקר הרבה תמיכה והכלה.
הבית אם כן, מעניק טיפול מסור ומקצועי, בהיבט הטיפול בהפרעות האכילה וכן בטיפול בפוסט טראומה/מורכבת. השהייה בבית המאזן שלנו היא באווירה חמה ומשפחתית, כוללת שגרה פעילה במהלך השבוע עם פעילויות העשרה, תרבות וספורט ומלווה ע"י צוות רב מקצועי של רופאים, אחות פסיכיאטרית, מטפלים באמנויות, עובדים סוציאליים, פסיכותרפיסטים ותזונאית.
פסיכותרפיסטית ,בוגרת לימודי סיעוד באוניברסיטת תל אביב עם התמחות פסיכיאטרית. בוגרת לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה , תואר שני בבריאות נפש קהילתית באוניברסיטת חיפה, לימודים מתקדמים של התוכנית התלת שנתית לפסיכותרפיה דינמית, אוניברסיטת בר אילן, לימודי DBTו- CBT. בעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה ופוסט טראומה הן במסגרת הציבורית, במרפאות להפרעות אכילה ומחלקות אשפוז, והן במסגרת פרטיות בקליניקה הפרטית, בתים מאזנים ועוד. מרצה בבית ספר לפסיכותרפיה דינמית.
פסיכולוג קליני בהכשרה וחבר סגל בבית הספר לפסיכולוגיה במכללה האקדמית ת״א-יפו. בעל ניסיון טיפולי בהפרעות אכילה וחבר בוועד המנהל של העמותה הישראלית למניעה, טיפול ומחקר בהפרעות אכילה.
מנהלת רפואית, פסיכיאטרית ילדים, נוער ומבוגרים. בוגרת לימודי פסיכותרפיה, DBT, ועוד.
אחות בהתמחות פסיכיאטרית.
דוקטור לביבליותרפיה, פרקטיקנטית לפסיכותרפיה דינאמית ומתאמת טיפול.
דיאטנית קלינית להפרעות אכילה.
B.sc R.D M.P.E דיאטנית קלינית המתמחה בטיפול בהפרעות אכילה
בעלת תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה בהתמחות גוף, תנועה ומחול. בעלת הכשרה בפסיכותרפיה ממוקדת מיינדפולנס "האקומי", מדריכת הורים. בעלת ניסיון בטיפול בהתמכרויות, קשיים סביב דימוי גוף והפרעות אכילה, פוסט טראומה מורכבת.
מדריכת יוגה רגישת טראומה, יוגה שיקומית, יוגה נשית. בעלת שנות ניסיון רבות בלימוד יוגה ובעבודה עם נערות ונשים אשר עברו טראומה מינית.
מטפלת באמנות. בעלת תעודת טיפול בטראומה מינית מאוניברסיטת תל אביב. מטפלת EMDR ו-PE
מעיין הדס, מטפלת רגשית הנעזרת בבעלי חיים. בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בהנחיית קבוצות, מדריכה ומלמדת בתוכנית להכשרת מטפלים.
בוגרת לימודי עבודה סוציאלית באוניברסיטת ת"א, מטפלת בהפרעות אכילה.
סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה שיקומית
סטודנט לתואר ראשון בפסיכולוגיה
בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה
סטודנטית לפסיכולוגיה
מדריכה – בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה
מדריכה – בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה
מדריכה – בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה
נעים להכיר, אני אנאיס קורנברג.
תחום הטיפול בהפרעות אכילה תמיד דיבר אלי. נחשפתי לנושא כבר בהיותי בתיכון, כאשר ראיתי את כל אותן הנערות שעושות דיאטות ועם הזמן הולכות ונעלמות לנגד עיני. ההתעסקות באכילה ויותר נכון באי אכילה תמיד נכחה סביבי בקרב חברותיי ובכלל בחברה. נחשפתי לתגובות לא רגישות וחודרניות מהסביבה לגבי כמות האוכל שאנשים אוכלים ושימת דגש על התייחסות למראה החיצוני והרגשתי עם זה מאוד לא בנוח. היה בי כעס על מודל הרזון אשר מבחינת החברה מהווה מודל ליופי. חשבתי על התקופות שלפני התפתחות המדיה ועל מודל היופי שהיה לגמרי שונה – אישה עם קימורים נחשבה בזמנו לאישה בריאה, יפה, נשית, וככל שעבר הזמן המודל ליופי התקרב יותר ויותר להדגשת השלד והעצמות.
חקרתי את הנושא והבנתי כבר אז את הקשר בין הטראומה להתפתחות של הפרעות אכילה. זה יכול להתבטא ברצון להסתיר את הצורות הנשיות, להיות פחות אטרקטיבית כביכול, אם זה דרך עלייה קיצונית במשקל או לחילופין דרך רזון קיצוני.
לפני עידן ה"מי טו" זה בלט אפילו יותר, לא הייתה התייחסות מספקת לאמירות ולהתנהגויות ומעשים הגורמים לתחושה של הטרדה, אי נעימות, השפלה ועוד. היו הרבה מקרים של הטרדות מיניות והרבה שתיקה מצד הנפגעים והקורבנות. במקרים רבים, כתוצאה מכך, הגוף הוא זה שביטא את המצוקה של הנפש, כאשר לא התאפשר לדבר אותה.
לאורך השנים ככל שלמדתי יותר, כך התחלתי לדייק יותר את המטרה שלי בחיים. הבנתי שהמטרה שלי היא להקים מקום בטוח לאותן נשים "הנופלות בין הכיסאות" ואינן מקבלות מענה ראוי וייעודי להתמודדות שלהן.
נחשפתי למצוקה הגדולה של עולם בריאות הנפש ולחוסר מיטות אשפוז במגזר הציבורי ונחשפתי לנשים המתמודדות עם הפרעת אכילה, אשר היו באשפוז במחלקות פסיכיאטריות כלליות ואינן מקבלות טיפול ייעודי. התחלתי לעבוד בבתים מאזנים בתפקידים שונים וזיהיתי את הצורך בהקמת בית ייעודי לטיפול בהפרעות אכילה בגישה מכוונת טראומה על כל היבטיו, וכך נולד המיזם של הקמת הבית הנוכחי – "אלמה בית מאזן".
בדרך הכרתי אנשי מקצוע מדהימים שהצטרפו אלי למסע למימוש החזון וכיום כולי תקווה שבעזרת המיזם נצליח לצמצם אשפוזים ולשפר את אחוזי ההחלמה מהפרעות אכילה באוכלוסייה.
אל תישארי עם זה לבד