התוכנית הטיפולית שלנו כוללת פסיכותרפיה פרטנית, מעקב תזונאית, מעקב פסיכיאטרי, מעקב סיעודי וקבוצות טיפוליות מוכוונות טראומה.
בבית ישנו צוות רב מקצועי מסור וזמין 24/7, כולל פסיכיאטר ,עובדים סוציאליים, תזונאית, אחות, תרפיסטים ומדריכים (תומכי אכילה). הצוות יעזור לכן ללמוד להאכיל את הגוף שלכן כראוי, להתמודד עם מועקות ולחצים, לרכוש כלים להתמודדות עם התקפי חרדה וניתוקים ובעיקר – ללמוד לנהל את ההפרעת אכילה מבלי שהיא תנהל אתכן.
כל קבוצות הטיפול שלנו הן בגישה מוכוונת טראומה. במהלכן נעשה עיבוד של הטראומה, באופן הדרגתי ומותאם לנשים בקבוצות. הטיפולים מאפשרים התבוננות פנימית, מודעות ופיתוח תובנה לאחר ביצוע אינטגרציה בין הגוף לנפש ומתן ביטוי לתכנים לא מודעים.
מודל טיפולי אשר פותח ע"י פרופ' מרשה לינהאן בשנות ה-80. הטיפול מבוסס עקרונות קוגניטיביים-התנהגותיים ומטרתו להביא לשיפור ביכולות הוויסות הרגשי ולפיתוח כישורי התמודדות יעילים אל מול מצבי לחץ ומשבר.
שיטה טיפולית שפותחה על ידי ד"ר יעל יצחק עידן, אשר משלבת יוגה ושיח קבוצתי. השיטה מתבססת על ההבנה שהגוף זוכר את מה שהתודעה לעיתים שוכחת. הגוף הוא המרחב שמחזיק את זיכרון הפגיעה וגם כלי רב עוצמה להתמודדות עם הטראומה.
מתבסס על ההנחה שאנו יחידה אחת: גוף ונפש. הגוף הוא הדרך של הנפש לבטא את עצמה. דרך הטיפול בתנועה הגוף מקבל משמעות מיוחדת וניתן להשתמש בו לשם השגת מטרות תרפויטיות וכך ליצור שינוי תודעתי. טיפול בתנועה מאפשר מסע אל עמקי הנפש, אל ה"אני" שלנו ואל הילד הפנימי שבנו.
טיפול בעזרת בעלי חיים מאפשר למטופל התבוננות פנימית, מודעות ופיתוח תובנה. הקשר אשר נרקם בין בעל החיים למטופל מאפשר תהליך טיפולי עמוק.
כידוע הכלב הוא "חברו הטוב של האדם" ומעניק אהבה ללא תנאי. הכלב משמש כמראה ותגובה מיידית להתנהגות המטופל. הטיפול בכלב והחיבור אליו מאפשרים חיזוק של הדימוי העצמי ותחושת המסוגלות. החיבור עם הכלב מאפשר שלווה, מפיג תחושת בדידות ויכול לסייע במצבים דיסוציאטיביים האופייניים לסובלים מפוסט טראומה.
מדובר בשיטת טיפול אשר עושה שימוש ביצירה ובתכנים שעולים באמנות כדי לסייע למטופל להתמודד עם מצבים נפשיים שונים.
האמנות היא כלי בלתי מילולי להבעה עצמית, דמיון, פנטזיה ולהעלאת תכנים מהתת מודע. מדובר בתהליך מרפא המאפשר התפתחות עצמית וריפוי.
במתמודדים עם הפרעות אכילה האמנות מאפשרת נגיעה בתכנים נפשיים, אשר נמצאים בבסיסה של הפרעת האכילה וכך ניתן גם לסייע לתהליך הריפוי בהפרעה.
טיפול באמנות היא דרך אשר נותנת "מקום" ומשמעות לרגשות, תחושות ומאפשרת גם שיח על אותם רגשות. בהפרעות אכילה ישנו קושי בביטוי של תכני הנפש הכואבת וביטוי דרך הגוף.
לאמנות ויצירת שיח על היצירה יש מרכיב טיפולי משמעותי. גם בפוסט טראומה ומצבים דיסוציאטיביים הטיפול באמנות יכול לסייע ולאפשר יצירה של "מקום בטוח" והאמנות והשימוש בחומרי יצירה שונים מאפשרת מרחב ביניים בין המטפל למטופל וכך החוויה היא פחות חודרנית.
תהליך קבוצתי. לקבוצת נשים הנפגשת יחדיו סביב נושא דיון משותף, יש כוחות גדולים. נשות הקבוצה מקשיבות אחת לסיפורה של השנייה. מזדהות איתה. תומכות ומעודדות. מכילות וחומלות. בקבוצה אין חובה לשתף את מה שעדיין איננו מסוגלות. חובתנו להקשיב ולכבד אישה את רעותה.
בקבוצה טיפולית קיים מודל לחיקוי וגיוס כוחות. פעמים רבות נראה שבת קבוצה אחת "קפצה למים" ושיתפה מסיפור חייה. הקשבנו לה ועודדנו אותה. ואז נאמין שאפשר לעשות זאת. וגם אנחנו ננסה לשתף ולהשתתף. בקבוצה טיפולית אנחנו מרגישות שיותר איננו לבד. יש לנו חברות. פעמים רבות נשים שעברו קבוצה טיפולית עמוקה נשארות חברות לחיי ההחלמה לשנים ארוכות.
קבוצות שיח מגוונות המתמקדות בנושאים שונים, ובהן: קבוצה בנושא הפרעות אכילה וקבוצה בנושא זוגיות ויחסים בין-אישיים.
פני אלינו עוד היום להתחלת המסע הטיפולי שלך.