בית מאזן לנשים עם הפרעות אכילה

כתובתנו: רחוב צה"ל 2 א, תל אביב

בולימיה נרבוזה היא הפרעת אכילה המאופיינת באפיזודות של אכילה כפייתית בלתי נשלטת, שלאחריהן מופיעות התנהגויות מפצות, כגון :הקאה מכוונת, פעילות גופנית מוגזמת או שימוש לרעה במשלשלים. מעגל זה מונע על ידי עיסוק אובססיבי במשקל הגוף ובצורתו. בדרך כלל, בולימיה מתפתחת בגיל ההתבגרות המאוחרת או בבגרות המוקדמת, לרוב סביב גיל 18. היא עלולה להוביל לבעיות פיזיות ופסיכולוגיות קשות, כולל חוסר איזון אלקטרוליטי, בעיות במערכת העיכול, חרדה או דיכאון. זיהוי הסימנים והבנת חומרתה של הבולימיה הם הצעד הראשון לקראת חיפוש טיפול בבולמיה שיהיה יעיל, מקצועי ואיכותי ויאפשר למטופל להחלים.

טיפול בבולימיה- מה הוא כולל?

טיפול בבולימיה כרוך בשילוב של גישות לטיפול הן בהיבטים הפיזיים והן בהיבטים הנפשיים. טיפולים נפוצים כוללים טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), המסייע בשינוי דפוסי חשיבה והתנהגויות שליליים. תרופות, כגון: תרופות נוגדות דיכאון אשר יכולות להפחית תסמינים של חרדה ודיכאון שלעתים קרובות קשורים לבולימיה. ייעוץ תזונתי חיוני גם הוא, ומכוון להרגלי אכילה בריאים יותר. טיפול משפחתי יכול להיות מועיל, במיוחד עבור בני נוער, שכן הוא כולל את ההורים בתהליך ההחלמה. כל אחד מהטיפולים הללו רלוונטי בכדי לסייע לאדם הסובל מהמחלה להחזיר לעצמו את השליטה בהרגלי האכילה שלו ולשפר את הרווחה הכללית שלו.

באיזה מקרים כדאי לשקול טיפול בבולימיה במסגרת אשפוז?

טיפול במסגרת אשפוז פרטי מציע מספר יתרונות עבור אנשים המתמודדים עם בולימיה. ראשית, הוא מספק טיפול אינטנסיבי המבטיח למטופלים השגחה ותמיכה 24/7. טיפול רציף זה חיוני לניהול יעיל של ההיבטים הפיזיים והנפשיים של ההפרעה. יתרון מרכזי נוסף הוא התמיכה הרב-תחומית הזמינה במסגרות אלו לרבות גישה לצוות מומחים, הכולל פסיכיאטרים, פסיכולוגים, דיאטנים ורופאים אשר כולם עובדים יחד ליצירת תוכנית טיפול מקיפה המותאמת לצרכים שלכם. גישה הוליסטית זו מטפלת לא רק בתסמינים אלא גם בשורש הבעיות שגורמות להפרעת האכילה. כאשר מדובר על התמודדות עם בולימיה חמורה שפוגעת בבריאותו הפיזית והנפשית של האדם ואף יכולה לסכן את חייו, אין ספק שטיפול המוצע במסגרת אשפוז במרכז טיפולי יהיה יעיל הרבה יותר ויסייע לאדם להחלים בצורה מלאה וטובה.

בולמיה טיפול
Credit Canva.com

בולמיה טיפול

אכילה מוגזמת והתנהגויות לא נאותות – כגון הקאות, צום, פעילות גופנית מופרזת או שימוש לרעה בתרופות משתנות, משלשלות או חוקן – הם סימני ההיכר של בולמיה. בולמיה שכיחה פי 10 בנשים מאשר בגברים. המחלה מתבטאת לעתים קרובות בין הגילאים 13 עד 20. מהלך המחלה הוא כרוני. בולימיה מלווה בדרך כלל בבעיות פסיכיאטריות אחרות, לרבות גם שימוש בסמים, מה שעלול לסבך את האבחון ומתן הטיפול הנכון. עבור בולמיה טיפול תרופתי, פסיכותרפיה או שילוב של שיטות אלו מהווים את הבסיס למאמצי הטיפול הכללים בהפרעה.

בולמיה טיפול פסיכולוגי המומלץ ביותר

ניתן להתאים עבור בולמיה טיפול פסיכולוגי באמצעות פסיכותרפיה פרטנית, משפחתית או קבוצתית. בנוסף, מומלץ לעתים קרובות טיפול התנהגותי או קוגניטיבי כמו CBT. המטרה של טיפול התנהגותי היא לשנות דפוסי התנהגות כמו הקאות לאחר ארוחות או אכילה ללא מעצורים. בדרך כלל, המפגשים מתמקדים בהערכת ההתנהגות ומציאת האסטרטגיות לשינויה. מטרת הטיפול הקוגניטיבי היא לזהות ולטפל במחשבות המזיקות העומדות בבסיס התנהגויות מזיקות. פסיכותרפיה, בין אם פרטנית או קבוצתית, מתמקדת במערכות היחסים ובחוויות הרגשיות הבסיסיות שתרמו לבולמיה.

מחקרים מצביעים על כך שהצורות הבאות של טיפול פסיכולוגי עוזרות להפחית את תסמיני הבולימיה:

אפשרויות אחרות לטיפול בבולמיה

למרות שהם לא מטפלים בסיבות הבסיסיות שהביאו את המטופל למצב זה, רוב הטיפולים האלטרנטיביים לבולימיה יכולים להועיל בהקלה על אי הנוחות הפיזית שמגיעה עם ההפרעה. שוחחו עם אנשי מקצוע בעלי ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה אם ברצונכם לשלב עבור בולמיה טיפול מסוג זה בשיקום שלכם. בררו עם המומחים של אלמה בית מאזן לטיפול בנשים עם הפרעות אכילה, איזה סוג טיפול יתאים לכם ביותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *