בית מאזן לנשים עם הפרעות אכילה

כתובתנו: רחוב צה"ל 2 א, תל אביב

לאדם עם בולמיה נרבוזה יש בעיות גדולות בהרגלי האכילה שלו, שהיא הפרעה מסוכנת. בולמוס – פרקי אכילה מוגזמת בלתי נשלטת – הוא אחד מסימני ההיכר שלה. השלב הבא הוא טיהור, שיכול לכלול הקאות, שימוש לרעה בחומרים משלשלים או נטילת כדורים משתנים. בולימיה עלולה לסכן חיים. מחזורי הטיהור מהבולמוס עשויים להתרחש בין מספר פעמים בשבוע למספר רב של פעמים ביום. אנשים הסובלים מבולימיה שוקלים לעתים קרובות מעט מעל הממוצע. זה מאפשר להם להסתיר את ההפרעה שלהם במשך שנים. לעתים קרובות לא מבקשים עזרה לבולמיה אלא לאחר שאדם מגיע מעל גיל 30, עד אז, הרגלי האכילה שלו מושרשים וקשה יותר לשנות אותם.

בולמיה נרבוזה – מי סובל מהפרעה זו?

בולמיה נרבוזה פוגעת בדרך כלל בנשים ומתחילה בגיל ההתבגרות. אבל גם גברים רגישים להפרעה זו. אנשים הסובלים מבולימיה נוטים יותר להיסטוריה משפחתית של בעיות נפשיות, מחלות גופניות והפרעות אכילה. לסובלים מבולימיה יש לעיתים קרובות גם מצבים רפואיים אחרים, אלה מורכבים מהפרעות מצב רוח, הפרעות חרדה ושימוש לרעה בסמים או אלכוהול. מומחים אינם בטוחים מה הגורם המדויק לבולמיה. יש חלק בחברה ובנורמות תרבותיות שמעריכות סוגי גוף ומשקלים מסוימים. בנוסף, בעיות אכילה נוטות להופיע במשפחות שכבר מתמודדות עם הפרעות אכילה, מה שמצביע על מרכיב תורשתי.

מה הם הסימנים לבולמיה נרבוזה ?

להלן הסימנים האופייניים ביותר לבולמיה:

סביר להניח שהאדם מנסה להסתיר את הבולמוסים שלו, בדרך זו, יקיריהם, חברים ואנשי מקצוע לא תמיד מודעים לכך. לכן חשוב למצוא מקום מקצועי המתמחה בטיפול בהפרעות אכילה.

איך מטפלים בבולימיה?

טיפול קבוצתי וטיפול פרטני משמשים לעתים קרובות לטיפול בבולימיה. המטרה היא לטפל בכל בעיה תזונתית ולשנות את ההתנהגות מהיסוד. הקשר בין המחשבות, הרגשות וההתנהגויות נבחן בטיפול זה. המטפל יבחן את דפוסי החשיבה המביאים להתנהגות הרסנית עצמית ויציע סיוע בשינוי דפוסי החשיבה הללו. עבור אלה עם בולמיה נרבוזה, טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) יכול להיות יעיל למדי. למידע נוסף ניתן ליצור קשר עם בית מאזן אלמה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *